maandag 14 maart 2016

Zebra

                                            


Zebra is een taart die me doet denken aan mijn kindertijd. Mama heeft heel vaak deze geweldig taart gemaakt. Het is eenvoudig te maken. Je vraagt je af hoe je die strepen maakt? Ik nodig je uit om het recept te lezen. U kunt natuurlijk, mijn versie maken met een vleugje sinasappel. Ik kan deze aanraden, Het is niet alleen heerlijk, maar ook nog een mooi gezicht.

Bereidingstijd: 25 minuten + kooktijd en koeling
ingrediënten:
5 medium eieren
250g basterdsuiker
1/5 theelepel zout
400 g bloem
15 g cacao
12 g bakpoeder of 2 volle theelepels
1 eetlepel sinas extract
geraspte schil van een klein sinaasappel
200 ml plantaardige olie
200 ml sinas( Fanta,Sisi) Moet met koolzuur zijn. 

poedersuiker, chocoladesaus of zonder iets erop te strooien. Met alle varianten is de smaak geweldig.

Doe de eieren in een kom en klop met de mixer, na een tijdje, voegje  suiker en zout toe. Klop totdat de massa dik en romig wordt. Zonder te stoppen met mengen voeg langzaam bloem, bakpoeder, olie en Fanta/Sisi toe. Meng tot een gladde beslag. Aan het einde voeg je  oranje-extract en de geraspte schil van een hele sinaasappelen.

Verdeel het beslag in twee gelijke delen. één giet cacao en de andere bloem 15g (zoveel cacao). Meng de twee massa's - uiteraard apart. U moet een massa van witte en bruine hebben.
Bedek de vorm met bakpapier. Doe het beslag om beurten in de vorm, 3-4 eetlepels witte en 3-4 eetlepels bruine totdat beide massa op zijn.
                                      


 Verwarm de oven voor op 170-180 graden en bak ongeveer een uur.
Als u niet zeker weet of de taart klaar is, controleer dan met een satestok/breinaald, als het droog is, betekent dit dat u de taart uit de oven kan halen.
En zo maak je cake met streepjes. De Zebra.
Mooi, en hoe het smaakt ....????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten