zaterdag 20 februari 2016

Pizza deeg voor frikandel speciaal

PIZZA FRIKANDEL SPECIAAL

Voordat ik dit recept heb gevonden heb ik misschien wel 100 verschillende recepten geprobeerd.
Dit deeg is een makkelijk recept,je kunt naar eigen smaak ingredienten toevoegen.
Voor dit deeg heb je nodig:


500g BLOEM
30g verse GIST/8g droge GIST
350ml LAUW WATER
1 lepel SUIKER
een snufje ZOUT
2 lepeltjes OLIJF OLIE

( voor het deeg kan oregano erbij, basilicum, paprika. Hierdoor krijg je een lekker aparte smaak)
  1. Water, gist olie en suiker samenvoegen in een pannetje en voor ongeveer 10 minuutjes laten groeien.
  2. Daarna de bloem en zout plus eventuele kruiden in een bakje mengen en het water mengsel toevoegen.
  3. Kneed dit tot een stevig deeg. Het deeg is goed als het niet meer plakt aan de handen . Deeg  moet niet te stevig zijn als steen (anders kan deze niet groeien) maar ook niet te slap.  Als je thuis iemand hebt die graag naar de sportshool gaat dan kan die je goed helpen :) 
  4. Zo dit deeg afdekken met een doek (liefst schoon) en op een warme plek neerzetten ongeveer 30-60 minutjes. Deeg moet twee keer zo groot zijn. 
  5. snij het deeg in twee gelijke delen en  maak met je vingers een mooie ronde pizza bodem.
  6. Beleg je pizza bodem met dat wat jezelf wilt. Ik heb gemaakt frikandel speciaal daar voor heb je nodig geraspte kaas als eerste, een groote ui gesneden met blokjes, 5 frikandellen in plakjes gesneden en gebaken, curry en mayo(achteraf erop doen).
  7. oven opwarmen 200-220 graden(gas oven) maar per oven kan verschillen. En bak ongeveer 10-15 minutjes. Bij mij 10 minutjes is ideal. 


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten