zondag 21 februari 2016

Gevulde koolblaadjes met tomatensaus

Met kool kun je meer dan je denkt . Een van mijn suggesties is deze - gevulde koolbladeren. In mijn ouderlijk huis stonden ze heel vaak op tafel. Zowel volwassenen als kinderen eten dit hel graag . Het is een smakelijk gerecht en niet duur. Het enige wat je nodig hebt is een kool maakt niet uit welke, rode kool , witte kool , savooi kool , Chinese kool , spits kool .Kies degene die je lekker vindt.


INGREDIENTEN:
KOOL
GEHAKT
RIJST
PEPER
ZOUT

TOMATENSAUS
TOMATENPUREE
ROOM
MARJOLIJN
LEPELTJE SUIKER
SNUFJE ZOUT EN PEPER


Niet vergeten!
Voor halve kilo rijst heb je een halve kilo gehakt nodig.


Kook de rijst en laat deze afkoelen, daarna meng de rijst met het gehakt met zout en peper.(met de hand)

Wat je verder moet doen is een pan kiezen groot genoeg voor de kool. Pel de beschadigde bladeren eraf, snij gedeeltelijk de stam eruit. zet de pan met 1/5 water met zout op het vuur. Wanneer het water begint te koken draai de kool om zodat de blaadjes geblancheerd zijn maar niet gekookt!


Na een paar minuten neem je de kool uit het water, haal de blaadjes los, en laat een beetje afkoelen.

Van de afgekoelde blaadjes snij daar de zenuw af maar zorg dat je de blaadjes niet beschadigd.

Neem een blad en leg deze open in je hand en vul deze met de vulling,houd aan beide kanten 3 cm ruimte. Dit inverband met het dichtvouwen. Dat zie je op die eerste foto.

Neem een hele grote pan en bedek de bodem met de blaadjes die zijn overgebleven die niet gevuld konden worden. Leg de gevulde blaadjes met de opening naar beneden en dicht tegen elkaar aan.doe hier een halve liter water en een schepje zout in. Laat dit  ongeveer 1,5uur zachtjes koken. Neem er dan eentje uit de pan en controleer of deze gaar is.

Dat is een hele fijne en makkelijke maaltijd wat je kunt maken. Is veel, hoef je niks erbij koken want het is compleet :) dus goede maaltijd voor een groot gezien of voor een paar dagen :)


De saus kun je zelf bepalen welke je lekker vindt. We vinden lekker met tomatensaus daarom heb ik de ingredienten van tomatensaus opgeschreven maar als je championsaus lekker vindt dat kan ook.
Kan ook lekker op de pan bakken dan krijg je een krokant korstje - ook lekker! :) of gewoon naturel.


smakelijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten