zaterdag 12 maart 2016

perfecte biscuit


Op zoek naar het perfecte recept voor biscuit , dat is de basis voor gebak , maar ook taarten met room,creme of fruit. Er zijn verschillende recepten over hoe je het moet maken, maar deze kloppen meestal niet. Biscuit is het makkelijkste om te maken en heeft de meeste problemen. Of is te dun,of te hard,te droog,zakt in elkaar. Altijd wel iets. Dit recept is het beste en komt uit het receptenboek van mijn moeder.

Na het bakken zakt niet in elkaar , is lekker zacht en niet droog !

Neem een keukenweegschaal(zonder is het moeilijk bakken). Op mijn vorm van 26 cm gebruik ik 8 eieren maat M - L . Je moet de eitjes wegen in de schaal. Helft van het gewicht van de eieren is het gewicht dat je aan bloem en suiker nodig hebt . Als je een chocoladebiscuit maakt dan moet je het gewicht van bloem in drie delen delen, dan krijg je het gewicht van de hoeveelheid cacao dat je nodig hebt.




Mijn eieren wegen 440g . Na het delen door de helft heb ik 220g bloem en suiker nodig voor mijn biscuit .
Chocolade biscuit :
gewicht 440g eieren. Na het delen door de helft heb ik 220g bloem en suiker nodig. Dus 220g delen door 3= 73,33g afgerond 75g .

75g van bloem weghalen. In plaats daarvan 75g cacao toevoegen. 145g bloem 75g cacao + = 220g dus dat is de helft van het gewicht van de eitjes




In de tussentijd , verwarm de oven voor op 170 graden . Doe de eitjes in de kom met de suiker en klop deze, bij mij duurt het 10-15 minuten op de middelste stand, maar niet met te hoge snelheid. De kleur van de eieren moet wit en luchtig zijn. De perfecte eiercreme moet dik zijn en moet langzaam van de lepel afvallen(niet als water). Je vraagt ​​waarom zo lang kloppen? Goed geklopte eieren zijn de basis van het succes van onze biscuit. Je moet niet vergeten dat de eieren voor het biscuit het grootste ingredient zijn. Dan gaan we langzaam de bloem met behulp van een siliconen spatel of houten lepel bij de eiermassa voegen. Roer voorzichtig van onder naar boven , zodat er geen luchtbellen kapot gaan. Omdat de luchtbellen zorgen dat onze biscuit licht en luchtig is. Bak gedurende 40 minuten en 45-50 minuten voor de chocolade biscuit. Als je niet zeker weet of het gaar is doe dan een satestokje/breinaald erin prikken. Als het droog is , betekent dit dat de biscuit klaar. Je kunt hem het beste laten afkoelen in een open oven. En als hij is afgekoeld kun je hem doorsnijden in twee of drie delen. En kun jezelf bepalen welke creme je ertussen doet. Wij houden van fruit en romige creme met chocolade accenten, dus ik heb twee crèmes gemaakt. Aardbeien en roomcream.

Ik gebruikte voor de crème: 600 ml room 36%
2 eetlepels poedersuiker.
2 blaadjes gelatine of 2 theelepeltjes gelatine poeder.
Room moet koud zijn, die kun je gedurende 10 minuten in de vriezer te zetten. Giet de gelatine in een kom met water en laat opzwellen. Dan zetten we een pan met kokend water op en roer de gelatine om op te lossen en zorg dat er geen klontjes zijn. Klop de gekoelde slagroom met poedersuiker te stijf. Neem een lepeltje room en meng dit met de gelatine giet de rest van de slagroom erbij en meng het tot een gladde massa met de mixer. Als je wilt, kunt je ook mascarpone toevoegen. De bereide massa plaatst je gedurende 30 minuten in de koelkast voor een beetje meer stevigheid.
Deze gemaakte crème is ideaal voor het maken van room van aardbei, bosbes chocolade enzovoort.
Voor de gemaakte crème kun je aardbeien uit diepvries of verse toevoegen. De aardbeien moet je met een staafmixer blenderen. Als je gebruik maakt van bevroren moet je ze eerst ontdooien en het water/sap wegdoen en daarna mengen met de creme.

Dus heb je biscuit,creme en vulling en kun je de taart gaan decoreren/opmaken.
Op mijn taart heb ik nog chocolade fondant gemaakt. Die is niet zo hard als normale chocolade. Maar genoeg stevig dat die op onze taart blijft.
Voor de chocolade heb je nodig:
1/3 van een klontje boter
3 Lepels cacaopoeder
2 Lepels suiker(kan meer als je dat lekker vindt)
2-3 Lepels water
Boter beetje smelten in een pannetje( niet bakken) dan de cacao en suiker erbij en goed roeren met een garde en als laatste het water erbij.
Als dit een gladde en glimmende massa is dan is de chocolade klaar.
Laat deze beetje afkoelen. Niet te warm op de taart verdelen.
Klaar!
Smakelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten