maandag 22 februari 2016

Een pans gerecht 2 personen


Vandaag heb ik voor u het gerecht dat u in een pan kan maken. Het is een praktische en snelle oplossing om op elk moment iets te koken zonder extra rommel in de keuken Je hebt geen 4 pannen nodig, alles is op dezelfde temperatuur , vlees , groenten en saus in een. Alles is op hetzelfde moment gekookt. Het allebeste voordeel is dat je minder afwas hebt,wat ook fijn is :) Alles wat je nodig hebt dat zijn: 2 KIPPEN POTEN 6 MIDDELGROTE AARDAPPELEN 1 UI 1 GROTE WORTEL GROOT STUK KNOLSELDERIJ 2 HANDEN SNIJBOONTJES (50G)
2 KLEINE BLIKJES TOMATENPUREE ZOUT, PEPER (EVENTUEEL HALF LEPELTJE CAYENNE)
Kippenpoten wassen en in tweeën snijden. Ui snipperen en als eerste in de pan doen. Leg het vlees in de pan. Aardappelen schillen en snijden in partjes en leg deze rond het vlees. Wortelen en selderij geschild en in blokjes snijden en toevoegen in de pan samen met de snijbonen . Een halve liter water samen met de tomatenpuree, zout, peper en cayennepeper mengen en giet alles in de pan . Kook op middelhoog vuur ongeveer 45 minuten. Snel,Makkelijk en Lekker!

zondag 21 februari 2016

Gevulde koolblaadjes met tomatensaus

Met kool kun je meer dan je denkt . Een van mijn suggesties is deze - gevulde koolbladeren. In mijn ouderlijk huis stonden ze heel vaak op tafel. Zowel volwassenen als kinderen eten dit hel graag . Het is een smakelijk gerecht en niet duur. Het enige wat je nodig hebt is een kool maakt niet uit welke, rode kool , witte kool , savooi kool , Chinese kool , spits kool .Kies degene die je lekker vindt.


INGREDIENTEN:
KOOL
GEHAKT
RIJST
PEPER
ZOUT

TOMATENSAUS
TOMATENPUREE
ROOM
MARJOLIJN
LEPELTJE SUIKER
SNUFJE ZOUT EN PEPER


Niet vergeten!
Voor halve kilo rijst heb je een halve kilo gehakt nodig.


Kook de rijst en laat deze afkoelen, daarna meng de rijst met het gehakt met zout en peper.(met de hand)

Wat je verder moet doen is een pan kiezen groot genoeg voor de kool. Pel de beschadigde bladeren eraf, snij gedeeltelijk de stam eruit. zet de pan met 1/5 water met zout op het vuur. Wanneer het water begint te koken draai de kool om zodat de blaadjes geblancheerd zijn maar niet gekookt!


Na een paar minuten neem je de kool uit het water, haal de blaadjes los, en laat een beetje afkoelen.

Van de afgekoelde blaadjes snij daar de zenuw af maar zorg dat je de blaadjes niet beschadigd.

Neem een blad en leg deze open in je hand en vul deze met de vulling,houd aan beide kanten 3 cm ruimte. Dit inverband met het dichtvouwen. Dat zie je op die eerste foto.

Neem een hele grote pan en bedek de bodem met de blaadjes die zijn overgebleven die niet gevuld konden worden. Leg de gevulde blaadjes met de opening naar beneden en dicht tegen elkaar aan.doe hier een halve liter water en een schepje zout in. Laat dit  ongeveer 1,5uur zachtjes koken. Neem er dan eentje uit de pan en controleer of deze gaar is.

Dat is een hele fijne en makkelijke maaltijd wat je kunt maken. Is veel, hoef je niks erbij koken want het is compleet :) dus goede maaltijd voor een groot gezien of voor een paar dagen :)


De saus kun je zelf bepalen welke je lekker vindt. We vinden lekker met tomatensaus daarom heb ik de ingredienten van tomatensaus opgeschreven maar als je championsaus lekker vindt dat kan ook.
Kan ook lekker op de pan bakken dan krijg je een krokant korstje - ook lekker! :) of gewoon naturel.


smakelijk :)

zaterdag 20 februari 2016

ijs op banaan basis

Ik wil met jullie een erg makkelijk recept voor ijs delen.
Je hebt maar twee een ingredienten nodig. 

BANANEN STUK 2-3
TAHIN SESAMBREI
BLENDER
:)

Door bevroren bananen te blenderen krijg je een basis voor erg lekkere en gezonde ijsjes, je hebt dan een lekker gladde en vette massa.Je kunt hier verschillende ingredienten toevoegen bijv: chocoladepasta voor chocolade ijs, pindakaas voor pinda ijs, kokosmelk voor kokos ijs, klein kopje koude espresso voor mocca ijs enz enz. Je kunt toevoegen wat je thuis in het keukenkastje hebt staan. Ikzelf had zin in sezam ijs dus heb ik sesam pasta erbij gedaan.


1.Bananen zonder schil en in plakjes gesneden in de vriezer voor paar uurtjes. Ze moeten een beetje harder zijn maar niet te hard. Daarna bananen samen met 3 lepels tahin blenderen paar seconden(kan ook een snufje kaneel poeder erbij). KLAAR :) kan bolletjes ijs van maken, of gewoon rechtstreeks uit bakje eten :) 

Gevulde paprika


Recept gevulde paprika:)


4 PAPRIKA'S 250-300g GEHAKT
2 WORTELS klein stukje KNOL SELDERIJ ZOUT
PEPER
eventueel kruiden wat je lekker vindt

1.Paprika de boven kant snijden als een hoedje, pitjes allemaal er uit
smile-emoticon
2. het vlees samen met de geraspte wortel en selderij en de rest klein beetje aanbraden maar niet helemaal gaar omdat het nog in de oven moet. 3. Dan gaat dit als vulling in de paprika, kun je nog boven op plakje kaas leggen en dan het hoedje erop en dan in de oven, en op 180graden ongeveer 30minuten, maar moet je eigenlijk zelf even in de gaten houden omdat elke oven anders is. De paprika moet niet helemaal zacht zijn. 4. kun je eten met rijst of brood.

Pizza deeg voor frikandel speciaal

PIZZA FRIKANDEL SPECIAAL

Voordat ik dit recept heb gevonden heb ik misschien wel 100 verschillende recepten geprobeerd.
Dit deeg is een makkelijk recept,je kunt naar eigen smaak ingredienten toevoegen.
Voor dit deeg heb je nodig:


500g BLOEM
30g verse GIST/8g droge GIST
350ml LAUW WATER
1 lepel SUIKER
een snufje ZOUT
2 lepeltjes OLIJF OLIE

( voor het deeg kan oregano erbij, basilicum, paprika. Hierdoor krijg je een lekker aparte smaak)
  1. Water, gist olie en suiker samenvoegen in een pannetje en voor ongeveer 10 minuutjes laten groeien.
  2. Daarna de bloem en zout plus eventuele kruiden in een bakje mengen en het water mengsel toevoegen.
  3. Kneed dit tot een stevig deeg. Het deeg is goed als het niet meer plakt aan de handen . Deeg  moet niet te stevig zijn als steen (anders kan deze niet groeien) maar ook niet te slap.  Als je thuis iemand hebt die graag naar de sportshool gaat dan kan die je goed helpen :) 
  4. Zo dit deeg afdekken met een doek (liefst schoon) en op een warme plek neerzetten ongeveer 30-60 minutjes. Deeg moet twee keer zo groot zijn. 
  5. snij het deeg in twee gelijke delen en  maak met je vingers een mooie ronde pizza bodem.
  6. Beleg je pizza bodem met dat wat jezelf wilt. Ik heb gemaakt frikandel speciaal daar voor heb je nodig geraspte kaas als eerste, een groote ui gesneden met blokjes, 5 frikandellen in plakjes gesneden en gebaken, curry en mayo(achteraf erop doen).
  7. oven opwarmen 200-220 graden(gas oven) maar per oven kan verschillen. En bak ongeveer 10-15 minutjes. Bij mij 10 minutjes is ideal. 


SMAKELIJK!